PYRENEEËNCLUB

Winnaar Agen: Comb. Bosman uit Doetinchem

Winnaar Barcelona: Frans Hummelink uit Vorden

Winnaar Marseille: W. Kuijt uit Lunteren

Winnaar Bergerac: ??

Winnaar Perpignan: ??

Willem Kuijt
Willem Kuijt
Frans Hummelink    Ap Peters
Frans Hummelink Ap Peters
John Bosman
John Bosman

De Pyreneeënclub bestaat dit jaar 25 jaar, reden voor een feestje!!

Er een bonnenverkoop t.b.v. dit 25 jarig bestaan zie ook duiven.net Fondclub ZLU "Pyreneeënclub" afd.8 / afd.9

zie de het bulletin voor alle informatie voor seizoen 2021


Pyreneeënclub

Ap Peters, Evert-Jan Kuyperij en Hemmie Engelsman hebben tijdens een bowlinghappening in 's Heerenberg het idee gelanceerd om een fond-/vriendenclub op te richten. De naam was al meteen duidelijk De Pyreneeënclub. Op een bijeenkomst op 5 maart 1997 werden de zaken voor de definitieve oprichting door de heren Jan Bruins, Jan Stern, Joop van Aalst, Ap Peters, Evert-Jan Kuyperij en Hemmie Engelsman besproken. De opzet was om een fijn stel fond liefhebbers bij elkaar te brengen die wel met hun duiven op de Pyreneeënvluchten moesten spelen. Geen duiven, geen lid.

Bestuur:

Bij de oprichting bestond het bestuur uit Ap Peters (gebombardeerd als voorzitter) Hemmie Engelsman (als secretaris/penningmeester), Jan Bruins, Jan Stern, Joop van Aalst en Evert-Jan Kuyperij. Helaas zijn de bestuursleden Jan Stern, Joop van Aalst en Hemmie Engelsman inmiddels overleden, Evert-Jan Kuyperij is gestopt met de duiven, Jan Bruins is ook geen lid meer, hun plaatsen zijn door Leo Gerhardus (als huidige voorzitter/penningmeester) en Michel Evers (secretariaat) en Jozef Meijer overgenomen. Ap Peters heeft nog steeds zitting in het bestuur.

Het aantal leden:

Ledenaantal moest ca. 25 worden, maar al snel werd duidelijk dat zich maar liefst 46 liefhebbers wilden aansluiten, daarmee is in het eerste jaar ook gestart. De leden moesten komen uit de Achterhoek, tussen de Oude IJssel, Duitse grens, Twentekanaal en de IJssel. Om het toch beheersbaar te houden en niet te grootschalig te laten worden is gekozen voor het maximum van 50 leden. Om lid te mogen worden werd men aangedragen door een van de bestuurders. Na overleg mocht men dan wel of niet deelnemen. Ook werd natuurlijk rekening gehouden met het maximum.

Inleg/prijzenpot/feestavond:

De eerste inleg bedroeg fl. 75,00, de prijzenpot bedroeg fl. 1.500,00; 1e prijs fl. 250, 2e prijs fl. 150, 3e prijs fl. 100, de prijzen 4-6 werden sponsorprijzen voor de overige fl. 2.250 werd een feestelijke prijsuitreiking georganiseerd. De kampioen over de 3 vluchten kreeg een beker gesponsord door Hemmie Engelsman. De huidige inleg bedraagt € 75,00 en voor combinaties € 100,00. De prijzen zijn inmiddels uitgebreid naar 20 prijzen per vlucht dit is mede mogelijk dankzij onze sponsoren. De feestmiddag/avond kent ook een geweldige loterij met fantastische prijzen. Onze 1e kampioen en de 5 vluchtwinnaars schenken een jong of een koppel eieren uit de overwinnaar die per opbod op de feestavond worden verkocht. Dit ook om bij te dragen aan de kosten van de feestavond.

Vluchten:

Het eerste jaar werden de prijzen verdiend op de vluchten Barcelona - Tarbes - Bordeaux. Enkel de 1e getekende werd geteld. Later werden het de vluchten Bordeaux, Barcelona, Marseille en Perpignan met als derby vlucht Bergerac voor de jaarlingen. Het huidige programma als volgt vastgesteld. Voor het kampioenschap gelden 3 van de 4 vluchten vanaf Agen, Barcelona, Marseille en Perpignan. Voor de jaarlingen is gekozen voor Bergerac. De winnaar van deze vlucht ontvangt vanaf 2016 de Hemmie Engelsman Wisselbeker! Nu zijn alle vluchten binnen de club ochtendlossingen. Nu tellen de 1e of 2e getekende. De 1e getekende duiven gaan voor de 2e getekenden. Komt er een 2e getekende op de vrijdag avond en een eerst getekende op zaterdag morgen blijft de 2e getekende de winnaar. Elke liefhebber kan maar 1 prijs per vlucht winnen. 

Tot slot:

Ondanks het dalende aantal duivenliefhebbers zijn wij nog steeds groeiende; het gebied is dan wel wat uitgebreid. Zo horen de Veluwe, Oost Betuwe en enkele liefhebbers uit Duitsland er nu ook bij. Wij proberen het aantal leden toch rond die 50 te houden, een paar meer is niet zo'n probleem.

Meer informatie over de Pyreneeënclub? Neem dan gerust contact op.

Mail naar: mft_evers@hotmail.com


H. Elsweijer 1e Generaal 2020 (ex aequo)
H. Elsweijer 1e Generaal 2020 (ex aequo)

Uitslagen van de vluchten van 2020:

Jaarlingenvlucht vanuit Bergerac: